Karibu Fair & safari! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Karibu Fair & safari! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Karibu Fair & safari!

Blijf op de hoogte en volg Lenny

16 Juni 2007 | Tanzania, Dar es Salaam

Hallo allemaal!

Na mijn minder leuk bericht van de vorige keer, is het nu weer tijd voor leuke berichten! Ondanks dat mijn tas was gestolen op de fair, was het wel ontzettend leuk. Bas (uit Dar es Salaam) was speciaal voor de fair overgekomen naar Arusha. Echt heel leuk om hem weer te zien, en dit keer gewoon in een trui! Lekker bijgekletst op de fair en bij onze stand waren ook 3 culture tourism programs (ctp) die zichzelf gingen promoten. Toevallig was ik bij 2 van de 3 al langsgeweest, dus ik kende de meeste mensen ook. We hadden 2 kamelen van het Mkuru programma, en uiteraard heb ik weer een rondje gemaakt, dit keer samen met Kim. Zij zat op de kameel voor me, maar ik vond het nog steeds ontzettend spannend, haha! Tengeru, ook een ctp, liet zien hoe ze koffie maken en de ctp Ilkiding’a had 5 Maasai vrouwen en een man meegenomen, en die waren sieraden aan het maken. Uiteraard heb ik gezellig meegeholpen en les gekregen van die Maasai vrouwen hoe je Maasai-sieraden maakt. Zo cool, want ik spreek geen Maasai en zij spreken geen Engels, dus met handen en voeten gingen we communiceren, maar het ging prima.

Zaterdag avond ben ik nog even uit geweest, maar ben helaas eerder naar huis gegaan, want ik moest elke dag vroeg op voor de fair, dus ik was erg moe. Zondagochtend om 7 uur had ik ook echt een Lowlands-maandag-gevoel... Gelukkig wel de zondag overleefd en het ook nog leuk gehad.

Patrick, de jongen die voor 2,5 week in Tanania is en die ik ken via de NHTV (hij heeft ook stage in Tanzania gelopen, 4 jaar geleden), was ook op de beurs en die had een safari geregeld voor 4 dagen en ik mocht mee! Had ik even geluk! Dus maandag ochtend werd ik om 9 uur op kantoor opgehaald door een 4-wheel-drive busje, waar we met z’n 2en inzaten, en voorin de driver. We gingen naar Lake Manyara, en het was super! Ik heb olifanten gezien, een luipaard (schijnt heeeeeel bijzonder te zijn, maar dat had ik natuurlijk weer niet door.. ik dacht, leuk, straks zien we er toch nog 10, maar dat was dus niet zo, haha!), groepen apen, nijlpaarden, giraffen, buffalo’s en allerlei soorten vogels. Het weer was ook super! ’s Avonds sliepen we in een tented lodge (www.craterforestlodge.com) en dat was ook geweldig, want dat is echt heeeeel luxe kamperen!

De volgende dag, dinsdag, waren we al om 6 uur aan het ontbijten en vertrokken we om half 7 naar de Ngorongoro crater. Eerst door het crater-forest, waar we een schitterend uitzicht hadden op de krater en daarna reden we er dus in. Binnen no-time hadden we 4 leeuwen gespot die werkelijk naast de auto liepen! Zo gaaf! En ook hier olifanten gezien, heel veel gnu’s (wildebeest), struisvogels, flamingo’s, nijlpaarden en buffalo’s. Toen we gingen lunchen werd ons eten nog bijna gestolen door apen, en toen ik probeerde er eentje weg te jagen door op te staan en op het dak van de jeep te slaan, bleek de aap dat erg grappig te vinden, want ik heb hem per ongeluk aangeraakt! Ik geloof dat ik er meer van schrok als hij, maar hij ging uiteindelijk wel weer terug de boom in.

Woensdag reden we van de crater forest lodge naar Lake Eyassi, een zoutwater meer. De route was waanzinnig; geen asfalt gezien, alleen maar gehobbeld! We sliepen ook bij Lake Eyassi in een tented lodge, wat weer super was. Alleen geen warme douche hier, maar dat was niet zo heel erg. ’s Avonds, nouja, rond een uurtje of 5, zijn we naar het meer gereden en hebben we daar de zonsondergang gezien, tussen de baobab bomen door.

Donderdag was het alweer voorbij en was het tijd om terug naar Arusha te gaan. Maar, eerst gingen we nog bij de bush-men langs, een tribe (stam) die zich als echte bosjesmannen gedragen. Ze schieten voornamelijk op baboons (apen) die ze dan rauw opeten. Gelukkig heb ik dat niet gezien. Maar wat een stam was dat zeg. Komen we daar aan, zitten ze in 2 groepen op de grond; de mannen en vrouwen apart. Ze roken de hele dag weed (mariuhana) en dan niet alleen de volwassenen; iedereen! Ook gewoon voor ons neus! Ze spreken hun eigen taal, maar gelukkig hadden we een gids bij ons. Ze lieten ons zien wat ze eten (behalve rauwe aap, eten ze ook een soort aardappel-wortel), ze lieten zien hoe ze vuur maken en hoe ze met een pijp marihuana roken en hoe ze schieten met pijl en boog. Oja, en hoe ze die pijl en boog maken. Ze slapen in zelfgemaakte hutjes, die bijna op omgekeerde vogelnesten leken, echt wel heeeeeel arm. En aan het einde, nadat ze ook nog hadden gedanst, deden ze allemaal hun sieraden af en gooiden ze alles in het midden, ook hun pijlen en bogen, en konden we dat kopen.

Daarna teruggehobbeld naar Arusha en bij Lake Manyara ons lunchpakketje opgegeten. Gelukkig was de weg toen weer geasfalteerd en aan het eind van de middag was ik weer thuis. ’s Avonds lekker op de bank gehangen, spullen opgeruimd en gedoucht, want ik was helemaal zwart van het stof! En Kim was naar een etentje, dus ik had het appartementje voor mezelf.

Gisteren heb ik de hele dag aan schoolopdrachten gewerkt en het gaat best goed. Ik hoop over 2 weken alles af te hebben, en zoals het er nu naar uitziet gaat dat wel lukken.

Ik wilde nog even iedereen bedanken voor de lieve berichtjes. Helaas dus nog even zonder telefoon, maar volgende week zondag komen Bas en Margreet en als het goed is nemen zij de telefoon en digitale camera van Tijn mee (Tijn; superbedankt!!!), zodat ik weer kan smsen EN foto’s kan maken! JOEPIE! Gelukkig had Patrick ook een digitale camera, dus ik ga proberen weer wat nieuwe foto’s op de site te zetten, dan ben ik eindelijk van die Hermes House Band af!

Dit weekend heb ik weinig plannen; vandaag werken en morgen denk ik dat ik ook aan school ga werken. Dan is het maar af! Volgende week ben ik weer veel op kantoor, dus kan ik ook weer sneller mail beantwoorden!

Liefs,
Lenny

• 16 Juni 2007 - 10:57

Irma:

hoy lenny, erg leuk je safarie heb je alvast een voor proefje gehad. je heb wel goed vrienden gelukkig. veel plezier nog. groetjes irma

• 16 Juni 2007 - 18:23

Vinnie:

Wow het is ook een grote vakantie die stage he ;) Ik ben lekker ook weer een weekendje weg, dit keer naar Baskenland. Geen leeuwen, maar wel zeemeeuwen :s
    haha
    doei x Vinnie

• 16 Juni 2007 - 22:46

Corine:

He wat een geweldige foto´s wendy zat bij ons te kijken en kon ik even meegenieten waarom jij altijd vertrekt naar `verwegistan` Als je terug komt dan moeten we echt een keer iets leuks doen.
    Geniet ervan groetjes van een huismus.

• 17 Juni 2007 - 20:34

Rosalie:

Geweldig je nieuwtjes en belevenissen te lezen. Nu de laatste loodsjes en dan echt vakantie, als je dat al niet had. Je hebt al het nodige gezien en meegemaakt. Heel interessant hoor. Ik leef met je mee. Verdere berichten hoor en zie ik tzt wel als je thuis komt met Dicky en Wil. Even mijn complimenten voor de prachtige foto's. Vooral die het Lake Eyassi. Een vergroting waard. Nou Lenny, nog veel plezier en genieten en tot het volgende bericht. Liefs van Rosalie

• 19 Juni 2007 - 09:17

Jo D.R.:

Hoi Len
    Het gaat nu opschieten voor je
    ik heb genoten van je verhalen ik ga
    zaterdag met vakantie naar Corfu

groetjes Jo

• 19 Juni 2007 - 14:17

Dicky :

Geweldig je foto's Len. Had even tijd om in Luxemburg te internetten. Over 3 weken zijn we er al en gaan we met z'n drieen apies kijken en de rest van de wilde dieren. Geniet nog van je tijd in Arusha!

Groetjes en liefs Wil en Dicky

• 20 Juni 2007 - 17:26

Mendy:

WAUW wat een mooie foto's! Lijkt echt net uit zo'n reisgids, alleen nu met jouw erin! Veel plezier nog. Had ik je al bedankt voor de kaart? Echt superleuk!!! kus men

Lenny

Deze website wil ik gaan gebruiken gedurende mijn 6 maanden in Tanzania. Via mijn school, de NHTV in Breda, ben ik in contact gekomen met de Tanzania Tourist Board. Na een sollicitatiebrief was ik meteen aangenomen, en zo komt het dat ik voor 20 weken in Dar es Salaam mag gaan stage-lopen. Mijn stage begint op 12 februari en eindigt op 29 juni. Ik vlieg op 8 februari naar Dar es Salaam en ik kom op 9 februari aan. Mijn ticket staat op dit moment teruggeboekt op 2 augustus vanuit Nairobi (Kenia). Ik ga mijn uiterste best doen om er een leuk digitaal dagboek van te maken, net als de vorige keren. Dus als je op de hoogte wilt blijven van mijn spannende avonturen (mijn eerste keer Afrika!!!), dan moet je zeker blijven lezen!!! Liefs, Lenny