En nu was ik aan de beurt... - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu En nu was ik aan de beurt... - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

En nu was ik aan de beurt...

Blijf op de hoogte en volg Lenny

08 Juni 2007 | Tanzania, Dar es Salaam

Haai!

Helaas, helaas een minder leuk berichtje... Ik zal even gauw vertellen over van de week, voordat het echte nieuws komt.

Vorige week zaterdag lekker uitgeweest met alle mensen van het appartement en zondag heerlijk op de bank gehangen. Maandag tot en met woensdag zat ik op kantoor aan school te werken en heb ik mee kunnen helpen aan de Karibu Fair, de voorbereidingen. Ik was best blij, want ik vind het wel leuk om mee te helpen aan zo'n event. Donderdag gingen we aan het eind van de dag de stand opbouwen, op de Fair. Echt supergrappig, we gingen met de jeep van TTB er naartoe en ik had verwacht dat er een supergrote tent zou staan, nou, het leek wel een camping van Lowlands! Allemaal kleine witte tentjes en niks echt overdekt, dus als het gaat regenen, wordt het echt een modderpoel.

Donderdag avond ben ik met Kim en nog wat huisgenootjes naar een bandje gaan kijken, tja, de naam zei natuurlijk al genoeg: "the Sound of Serengeti", dus de muziek was een drama maar de avond was leuk. Alleen een beetje laat thuis (3 uur) voor iemand die vroeg op moest (8 uur). Bikkel die ik ben, was ik gewoon op tijd op de zaak en stond ik dus mooi gisterochtend om 9 uur op de Fair.

Tanzania zou natuurlijk Tanzania niet zijn, als alles niet langzaam zou gaan. Leuk, de Fair open gooien op vrijdag, maar tot zeker 12 uur was iedereen nog aan het opbouwen! Ik vond het echt ontzettend grappig. Mensen zijn te bang om spullen op donderdag al neer te zetten, want alles wordt onder je neus vandaan gestolen..

En over gestolen gesproken........ Gisteren was ik dus aan de beurt; mijn tas is gisteren gestolen. Echt heel erg jammer. Gelukkig zat er niet veel bijzonders in, maar helaas wel mijn 2 USB sticks van beiden 1 G. ALLES stond erop, maar gelukkig had ik een back-up gemaakt. Ik ben alleen het werk van woensdag kwijt, maar dat was niet zoveel, aangezien ik woensdag aan de Fair heb gewerkt. Mijn telefoon zat ook in de tas, dus ik ben niet meer bereikbaar. Mijn huissleutels ook, kopien van papieren en mijn agenda/opschrijf boekje. Het goede nieuws is dat ik een back up heb van mijn werk (alleen heb ik nog niet alle foto's gevonden...) en dat ik geen officiele papieren in mijn tas had zitten, maar ik baal wel van mijn opschrijfboekje, want daar stond echt veel in. En mijn 2 USB sticks, want die gebruikte ik echt ELKE dag...

Tja, dat was dus echt even niet leuk en de Tanzanianen kunnen er echt niet mee zitten als je tas wordt gestolen; tja, je bent toch een mzungu!? Dan kun je dat verwachten.

Ik zal even uitleggen wat er precies is gebeurd. In onze stand hebben we een kastje waar we de tassen bewaren, en ook de mijne lag daar in. Ik ging mijn portemonnaie pakken om een chapati te kopen, want ik had wel trek. Het was ondertussen half 12 en ik had nog niks gegeten. Ik stop mijn tas bij de andere tassen en loop met mijn portemonnaie naar de chapati-stand. Ik kom terug, en mijn tas is weg. Iemand heeft dus gezien dat die lelijke groene tas van een mzungu was en is gaan graaien. Ondanks dat er constant mensen bij onze stand staan, en het bijna onmogelijk is dat zoiets had kunnen gebeuren, is het wel gebeurt helaas. Wat wel jammer was; mijn enige zwarte shirtje met lange mouwen zat er ook in, voor de kou, en die draag ik wel vaak. Maar, ook dat overleef ik wel, over 3 weken ga ik toch op reis!!!

Dus, het ergste is dat ik mijn 2 USB's kwijt ben. Mijn huissleutels heb ik van de huisbaas weer gekregen en ook een wekker, want ik gebruikte altijd mijn telefoon. Ik ga vandaag een nieuw notitie boekje kopen, zodat ik weer alles op kan schrijven. En er zat dus geen geld in mijn tas. Gisteren zijn er in totaal 3 tassen gestolen en meerdere telefoons. Vandaag dus maar oppassen.

Wat wel leuk was gisteren, waren mijn collega's die ontzettend aardig waren en het heel sneu voor me vonden dat mijn tas weg was. Ik heb van mama Shao, de tourism manager van TTB zelf een nieuw tasje gekregen gemaakt door de Maasai, dan kon ik mijn geld tenminste weer opbergen (ik had gister een rok aan). En waar ik ook blij mee was; ik had bijna mijn enige paar gympen meegenomen naar de Fair als extra schoenen; god-zij-dank stonden die dus nog thuis!!! En ik heb samen met Kim weer op een kameel gezeten, dat was ook wel hilarisch.

Vandaag en morgen ga ik ook weer naar de Fair en volgende week zal ik er nog wat meer over schrijven. Ik zit op dit moment nog een beetje vol van mijn gestolen tas. Geen telefoon meer, geen USB's meer en mijn digitale camera doet ook nog steeds NIKS, dus tja, veel erger kan het denk ik niet. En ondanks dat, heb ik toch wel zin in vandaag, want de Fair is echt heel leuk. De mensen zijn gezellig, ik sta ik een heel leuke stand (kan het alleen niet op de foto zetten) en de sfeer is goed.

Ik heb dus geen telefoonnummer meer in Tanzania, dus ik kan niet meer smsen, alleen nog mailen en kaartjes sturen... Helaas...

Liefs,
Lenny

• 09 Juni 2007 - 11:59

Esther:

He babe!
    Tsja... ik ben bang dat dit er op een gegeven moment bij hoort.. Ik zit het moment ook af te wachten.
    Veel plezier op de Fair,
    Kus
    Esther

• 10 Juni 2007 - 20:34

Rosalie:

Wat erg dat je bestolen bent. Wat hebben ze eigenlijk aan de USB-sticks. Kunnen ze jouw gegevens er makkelijk afhalen? En je telefoon. Kan waarschijnlijk ook makkelijk gerecet worden. Wel jammer dat dit op het laatst nog even moet gebeuren. Ik wens je heel veel sterkte en toch nog maar even goed opletten. Succes en tot je volgende mailtje. Lieve groeten van Rosalie

• 11 Juni 2007 - 07:45

Margreet:

Hoi Len, Balen allemaal zeg!
    We zullen nog even zoeken naar een telefoon die we voor je mee kunnen nemen!
    Over 2 weken zien we je al! Heel spannend! Doei doei xxx

• 11 Juni 2007 - 13:14

Vinnie:

Hey Lenny,
    wat een klote ervaring zeg, en ik kan het helaas ook weten. Nou ja je moet het denk ik nu gewoon accepteren en verder gewoon weer proberen te genieten.

Je gaat ook alweer bijna naar huis he, of ga je eerst nog rondreizen?

Liefs Vinnie

• 11 Juni 2007 - 13:15

Vinnie:

ahh ik zie het antwoord op mijn vraag al bij de reacties.. :)

• 11 Juni 2007 - 17:33

Sig:

Oh Len!!!
    Echt niet lief voor jou! Wat een eikels, ze hadden toch wel even je opschrijfboekje ergens kunnen terugleggen... Niet lief!!!!
    Hoop dat je alle foto's nog kunt vinden.
    Liefs Sig

• 12 Juni 2007 - 06:39

Irma:

hoy lenny,
    dit is wel erg vervelend voor je.
    de tweede vervelende ervaring. de rest van de tijd moet het dan goed gaan voor je. veel plezier op de fair.
    groetjes irma

• 13 Juni 2007 - 07:28

Petra:

hey lenny! das dan ff klote dat je tas gestolen is!: realiseer me dat jij, vincent en ik alledrie bestolen zijn tijdens het afgelopen jaar buitenland, ik in NY, vincent in Spanje en jij in Tanzania...is dus wel wat minder aan dat reizen! Maar geluk dat je back-up van je USB had gemaakt, alleen wel balen dat je ze nu dus kwijt bent. Hoop dat je ondanks dit mindere voorval toch nog een leuke laatste tijd hebt!
    Dikke Kus Peet

• 16 Juni 2007 - 01:00

Catelijne:

Hee Lenny,

Ik heb weer eens wat op je site gelezen. Niet zo'n leuk bericht alleen! Balen hoor. De computers hier in PNG zijn echt langzaam (hoewel deze nu wel meevalt) en het is best prijzig, dus ik heb al even niet meer gelezen op je site. Maar ik begrijp dat je het verder wel nog naar je zin hebt. Gelukkig maar! Ga je een rondreis maken straks? Gaaf hoor. Veel plezier nog.
    Kus

Lenny

Deze website wil ik gaan gebruiken gedurende mijn 6 maanden in Tanzania. Via mijn school, de NHTV in Breda, ben ik in contact gekomen met de Tanzania Tourist Board. Na een sollicitatiebrief was ik meteen aangenomen, en zo komt het dat ik voor 20 weken in Dar es Salaam mag gaan stage-lopen. Mijn stage begint op 12 februari en eindigt op 29 juni. Ik vlieg op 8 februari naar Dar es Salaam en ik kom op 9 februari aan. Mijn ticket staat op dit moment teruggeboekt op 2 augustus vanuit Nairobi (Kenia). Ik ga mijn uiterste best doen om er een leuk digitaal dagboek van te maken, net als de vorige keren. Dus als je op de hoogte wilt blijven van mijn spannende avonturen (mijn eerste keer Afrika!!!), dan moet je zeker blijven lezen!!! Liefs, Lenny