Back in Dar!
Blijf op de hoogte en volg Lenny
09 Juli 2007 | Tanzania, Dar es Salaam
Ik ben al anderhalve week op reis, dus tijd voor een up-date, dacht ik zo!
Nadat ik 30 juni afscheid heb genomen van mijn collega's bij TTB Arusha, ben ik die avond met Tom (broer van Kim) en zijn vriendin Lotte een pizza gaat eten bij Maasai Cafe en daarna zijn we voor de laatste keer (voor mij...) naar Maasai Camp gegaan. Meestal is de muziek verschrikkelijk maar deze avond viel het reuze mee en het was ontzettend gezellig!
Zondag moest ik dan toch echt mijn tas helemaal inpakken en om 5 uur kwamen Bas & Margreet terug van hun safari. Ze lieten me natuurlijk hun foto's zien, waardoor ik behoorlijk jaloers werd, maar gelukkig ga ik ook nog op safari. 's Avonds zijn we met Bas uit Dar, die ook terug was van zijn safari, gaan eten bij het Chinese restaurant Dragon Pearl. Toen we thuis kwamen hebben we nog een biertje gedronken en toen maar gaan slapen, want maandag vertrokken we naar Moshi!
Maandagochtend heb ik mijn appartementje in Arusha verlaten en zijn we naar het kantoortje van de Dar Express gegaan, waar gelukkig binnen een half uur een bus kwam waar nog plek in was. Rond half 1 waren we in Moshi en ons hotel hadden we ook vrij snel gevonden. We moesten wel even wachten met inchecken, want niet alles klopte geloof ik, maar uiteindelijk hadden we onze kamers. Daarna nog even Moshi ingelopen om te lunchen en wat dingetjes te regelen, zoals een buskaartje voor Dar kopen en daarna heerlijk in de bar gezeten bovenin het hotel, waar je uitzicht op de Kilimanjaro hebt, mits het niet bewolkt is... Zoals ALTIJD was het weer bewolkt, dus mooi geen Kili gezien. 's Avonds nog in een restaurantje gegeten waarna Bas zich niet zo heel lekker meer voelde, dus hebben Margreet en ik nog op het dakterras van het hotel wat gedronken.
Gelukkig was Bas op dinsdag weer topfit, want toen gingen we met z'n drietjes met de daladala naar Marangu. Daar was ik al een keertje geweest voor m'n werk, daar is een culture tourism programma waar je kan rondlopen rond de gate van de Kili. We hebben heel wat gewandeld en gezwaaid want ook hier werden we als mzungu's door alle buurtkinderen begroet. Erg grappig!!! Aan het eind van de dag nog naar een waterval geweest en toen terug naar Moshi met de daladala. Het was echt heel mooi weer en wonder boven wonder waren er geen wolken meer om de Kili! Toen we in het hotel terugkwamen ben ik als een gek naar boven gerend, naar het dakterras, en heb ik eindelijk een foto van de Kili gemaakt!!! Toen hebben we daar uiteraard nog een Kilimanjaro biertje gedronken en 's avonds hebben we beneden in het restaurant gegeten.
Woensdag moesten we om 8 uur bij de Kilimanjaro Express (leuke namen verzinnen ze toch in Tanzania, zooooo origineel...) zijn, want we hadden buskaartjes gekocht naar Dar. Helaas had de mevrouw van de Kili Express ons verteld dat de bus pech had en dat we een andere bus kregen; 1,5 uur later. Nouja, dan maar wachten. Om kwart voor 10 reden we dan eindelijk weg. Ik kan niet zo heel veel over de busreis vertellen, aangezien ik voor 95% in de bus heb geslapen, maar ik vond het wel leuk. Ik werd wakker toen we gingen lunchen, wat welgeteld nog geen 25 minuten mocht duren en daarna ben ik weer verder gaan slapen. Helaas waren we vrij laat in Dar en was het al donker. Gelukkig wist ik de weg en hadden we heel snel ons hostel gevonden. 's Avonds zijn we bij de Retreat gaan eten, een vegetarisch Indiaas restaurant in de stad waar ik best wel fan van ben. En uiteraard daarna naar een van mijn favoriete plekken; de Ierse pub! Bas, die ik ken uit Dar, kwam daar ook naartoe met Marcel (vriend van Theresa, Duitsland), Katie & Brian (stel uit USA) die ik nog ken van het hostel in Dar. Was een erg gezellige avond!
Donderdag zijn we gaan ontbijten in de straat en daarna hebben we rondgelopen in de stad en een lekker stuk(je) tart gegeten in het Movenpick hotel. Daarna zijn we met de daladala naar Mwenge gegaan, waar de houtmarkt van Dar is. Was ontzettend leuk om weer rond te lopen. En ik heb ook weer wat gekocht! Dit keer een bongo-man, en Bas & Margreet hebben een olifant, giraffe, nijlpaard en een aap gekocht van hout. ‘s Avonds gingen we eten bij de Sweet & Easy waar ook live muziek was. Ik had niet gereserveerd, omdat ik dacht dat het niet zo druk zou zijn, maar dat viel even tegen. Gelukkig konden ze nog een tafeltje voor ons regelen en mochten we blijven. Het eten was heerlijk en de band die stond te spelen was ook erg leuk! Oftewel; een topavond!
Vrijdag zijn we gaan ontbijten in de French Bakery, maar dat viel een beetje tegen. Na een bezoekje aan de bank zijn we naar Kariakoo gegaan, de grootste markt van Oost Afrika. Daar was het zoals altijd weer ontzettend druk en hectisch (maar daardoor wel heel cool!) en daar vandaan hebben we een daladala genomen naar de Tingatinga-markt. Daar hebben we honderder schilderijen gezien, maar niks gekocht. Toen met de taxi naar Slipway, wat ik het “Scheveningen” van Dar vind, omdat het daar zo mooi betegeld is in tegenstelling tot de rest van Tanzania. Daar lekker aan het water op het terras gezeten. ‘s Avonds zijn we naar het Ethiopische restaurant “Addis in Dar” geweest, waar we heerlijk hebben gegeten.
Om kwart over 9 stond de taxi beneden klaar, want nadat ik Bas & Margreet in het hostel had afgezet, ging ik mijn moeder en Wil ophalen van het vliegveld! Gelukkig hadden ze geen vertraging en om kwart over 10 had ik ze al gevonden! Heel fijn dat Dar es Salaam International Airport zo lekker klein is. Nadat we de koffers in het hostel hadden gezet zijn we nog even wat gaan drinken (en zij eten) in het Movenpick hotel en konden we meteen een beetje bijkletsen. Moest toch wel erg lachen om hun verhaal over het inchecken; de een had 23 kilo en de ander 29 kilo bagage (en je mag maar 20 kilo). En dat voor maar 4 weken, heb ik het toch best goed gedaan met 20 kilo voor 6 maanden!
Zaterdag vertrokken Bas & Margreet al vroeg naar Zanzibar en ben ik met mijn moeder en Wil naar Mwenge gegaan, ook met de daladala. Ik dacht, het is toch weekend en dan is het veel minder druk, dan moeten ze gewoon mee in de daladala! En dat was hartstikke leuk. Op Mwenge heb ik een olifant gekocht en mijn moeder en Wil ook, dus ik was ook weer helemaal blij. ‘s Avonds gingen we mijn moeder’s verjaardag vieren en heb ik ze meegenomen naar de Level 8 bar in het Kempinski Hotel (waar ik toen uit ben gezet, omdat ik stiekem in het zwembad was gaan zwemmen met Syb, Bas en Tina… ergens in april. Gelukkig werd ik niet herkend, dus konden we gewoon in de bar wat drinken. Nouja, wat drinken; COCKTAILS!!! Jammie! En met een schitterend uitzicht over de haven van Dar, met zonsondergang… wat een rotleven heb ik toch.
Daarna ging het feest nog verder, want ook mijn moeder en Wil heb ik meegesleept naar de Sweet & Easy, want ook op zaterdag is er live muziek. En wederom was het eten superlekker en was de band ook leuk!
Zondag was het lekker rustig in de stad en zijn we naar de Tingatinga markt gegaan (weer met de daladala), waar we ook nog wat gekocht hebben. Daarna met de taxi naar Slipway, want daar is in het weekend een markt. Daar ook nog geluncht, over de markt geslenterd en aan het water nog wat gedronken. ‘s Avonds zijn we naar het italiaanse restaurant “la Trattoria Jan” gegaan. Was ik nog nooit geweest, maar daar had ik geode verhalen over gehoord. Komen we daar aan, hadden ze een groot scherm met Wimbeldon tennis aan… Alsof ik het wist! Echt wel grappig, dus we hebben het eind van de finale gezien, zijn we qua tennis ook weer op de hoogte. Het eten was ook erg lekker, en toen we thuiskwamen hebben we nog een potje Rummikub gespeeld (blijft leuk!!!) voordat we gingen slapen.
Vandaag was het weer lekker druk in de stad! Na het ontbijt heb ik mijn moeder en Wil meegesleurd naar Uhuru street, waar we kanga’s (doeken) hebben gekocht. Daarna kaartjes voor de boot naar Zanzibar voor morgen gekocht en we zijn naar mijn werk geweest om gedag te zeggen en mijn collega’s te bedanken voor alles. Was wel leuk om iedereen weer te zien. Daarna hebben we in het Movenpick gelunchd en zijn we naar Kariakoo (de markt) gegaan, waar we hebben geslenterd.
En nu zit ik dus in het internet café! Bas die ik ken van Dar belde me; hij vliegt morgenochtend vroeg naar Nederland… Heel raar hoor, na 5 maanden ineens weer terug naar NL. En hij vroeg of ik met hem wilde eten, dus dat ga ik zeker doen! Echt wel gek; ik heb hem ontmoet op z’n eerste avond in Tanzania, toen zaten we te eten bij de YMCA, en vanavond gaan we ook uit eten… de laatste avond in Tanzania (van Bas, ik nog niet hoor!!!). Hij vindt het zelf ook jammer dat het al om is. Hij is vandaag teruggekomen van Zanzibar, dus dat kan ik me wel voorstellen!
Bas & Margreet zitten dus sinds zaterdag op Zanzibar. We smsen elke dag, dus ik weet dat ze het heel leuk hebben gehad in Stone Town en ze zijn naar Prison Island geweest op Margreet’s verjaardag. Daar zijn reuze-schildpadden en daar schijn je goed te kunnen snorkelen. Ik ga daar ook nog naartoe deze week! Vanaf vandaag zitten ze in Paje. Ze hadden een resort geboekt in Jambiani, maar dat viel tegen dus nu zitten ze in hetzelfde dorpje als waar ik naartoe ga! Wie weet zie ik ze dus nog eind van de week, zou wel leuk zijn! Ik zal ze wel niet meer herkennen, want het is prachtig weer, dus ze zijn zo bruin als maar zijn kan!
Mijn vakantie is dus helemaal super. Ik heb de Kili al gezien, in Dar is het geen 43 maar 30 graden en ‘s avonds 26 graden, dus goed uit te houden. Morgenochtend ga ik met de boot naar Zanzibar en ga ik Stone Town verkennen. Ik ben in maart ook een paar uurtjes in Stone Town geweest, maar nu dus 2 dagen! Heb er zin in!
Helaas mail ik wat minder, aangezien ik niet meer elke dag een computer tot mijn beschikking heb, maar bedankt voor de leuke berichtjes, smsjes en mailtjes! Oja, ik heb mijn post vandaag opgehaald bij TTB Dar; Wendy, Vincent en Rudy, bedankt voor de leuke kaartjes!!!
Iedereen een hele fijne vakantie en tot de volgende up-date!
Liefs,
Lenny
09 Juli 2007 - 15:42
Esther:
He wijffie!
Mooi dat het zo goed bevalt!
Geniet er van... Ben zelf inmiddels in Peru beland!
Kuskus
Esther -
09 Juli 2007 - 19:07
Marieke :
Lenny ik heb maanden erg genoten van jouw
reisverhalen ,schitterend. Ik ben een tennisvriendin van Dicky. Nog een fyne vakantie en doe ook de groeten aan Wil en Dicky -
10 Juli 2007 - 06:03
Cleo:
Wow Lenny! Dat klinkt echt geweldig. Echt leuk om te lezen dat je zoveel plezier hebt!KLinkt allemaal wel erg gezellig en mooi! Geniet nog van de rest van jou reis! -
10 Juli 2007 - 08:12
Dani:
Ik heb een inhaalslag gemaakt met lezen. Heb een het lekker druk hier. Ben wel blij om te lezen dat het zo goed met je gaat. Binnenkort zal ik je wel wat meer mailen. Geniet maar lekker verder.
Groetjes, -
10 Juli 2007 - 14:03
Petra:
Lenny echt leuk om weer te lezen! vooral ook vanwege al die leuke namen van de tentjes en plekken waar je naartoe gaat, klinkt allemaal zo leuk. Nu ik het zo lees wil ik er ook wel graag heen. Volgens mij kan je ondertussen al je eigen reisgids gaan beginnen ;) Echt superleuk meid! Geniet nog van de rest van je reis want de tijd vliegt...voor je het weet zit je weer in NL waar het nu dus geen lekker weer is. En veel plezier op je Safari en ben blij dat je EINDELIJK de Kilimanjaro zonder bewolking hebt kunnen zien :) haha
Kus Peet -
13 Juli 2007 - 15:11
Wilvan7ter:
hoiii lenny. ik heb genoten van al je verhalen.bedankt daarvoor. geniet van je vakantie. groetjes en een kus. wil. -
17 Juli 2007 - 21:10
Emmy Van Bruggen:
jammer voor jouw len dat het er weer bijna opzit maar hier in holland is het ook erg lekker met de grote plens buien en onweer dus neem een klein beetje mooi weer mee in je koffer zorg goed voor je moeder en wil groetjes maas en emmy.