Zon, zee; Zanzibar!
Blijf op de hoogte en volg Lenny
16 Juli 2007 | Tanzania, Dar es Salaam
Ben ik weer met een up-date! Nu vanaf Stone Town in Zanzibar!!! Ik zal "even" verslag uitbrengen van mijn afgelopen week...
Vorige week maandag avond ben ik dus met Bas uit Dar (en niet Bas & Margreet, die zaten al op Zanzibar) uit eten geweest. We gingen naar Coral Beach, helemaal op het puntje van de Peninsula en aan zee. Wel erg vreemd, dit was onze laatste avond in Dar... Volgende keer zie ik hem gewoon in Nederland! We hebben nog even volop bijgekletst en alvast bedacht hoe gek Nederland moet zijn, na 5 maanden Tanzania. Kun je ineens weer in het donker over straat, met iedereen in het Nederlands praten, uit eten gaan en niet bang te worden om ziek te worden, niet bij elke muggenbult te denken dat het malaria zou kunnen zijn en vooral niet de hele tijd door Tanzanianen aangesproken te worden op straat! Ik zou echt niet meer weten hoe dat is hoor! Maargoed, dinsdag ochtend vroeg is Bas vertrokken... En ik ook, want wij (mam, Wil en ik) gingen met de boot naar Zanzibar!
De bootreis verliep vrij rustig, dit keer geen kotsende mensen en om half 11 stonden we in de chaos die Stone Town heet. Chaos, omdat je langs de immigratie moet, en daar staan allerlei mensen die vanalles aan je willen slijten enzo. Uiteindelijk met de taxi naar ons guesthouse gegaan, ingechecked en Stone Town ingegaan. Leuk stadje, alleen wel jammer dat ze niet aan straatnamen doen, dus we verdwaalden in het begin nogal, maar dat werd later beter. Nadat we nog wat souvenirs hebben gekocht, hebben we 's avonds heerlijk met onze voeten in het zand naar de ondergaande zon gekeken met een cocktail in de hand.
Woensdag gingen we naar Prison Island. Dit leek mij erg leuk, want het ligt een half uurtje varen van Stone Town af en ze hebben daar reuze-schildpadden. En inderdaad, we hebben ze gezien! En geaaid en gevoerd! Daarna gingen we nog snorkelen. Dat was een hele ervaring, want blijkbaar vond mijn moeder dat enger dan ze dacht, dus die is volgens mij welgeteld 10 minuten in het water geweest. Ik vond het wel leuk, ik heb zelfs een Nemo-vis gezien! Vond ik heel cool, want ik duik nooit, dus ik zie niet zo veel vissen...
's Middags hebben we geprobeerd een pin-automaat te vinden, want ik had een smsje van Vas & Margreet gekregen dat je nergens anders kan pinnen op dit eiland (was ik alweer vergeten), en na lang zoeken vonden we een bank die Mastercard leuk vond! 's Avonds nog een lekkere vis gegeten bij een restaurantje in het centrum.
Donderdag gingen we 's ochtends op Spice Tour. Dat is een tour die je laat zien waar ze verschillende soorten kruiden laten groeien op Zanzibar, want Zanzibar staat erg bekend om de kruiden. Was leuk en nog leerzaam ook! Nu weet ik tenminste hoe vanille groeit en kaneel, gember, kruidnagel, peper en nog wat onbekende vruchten die we ook nog mochten proeven. Na de lunch kwam de taxi ons halen en zijn we naar Paje gegaan. Paje is een dorpje aan de oostkust van Zanzibar, aan zee. Vas & Margreet zaten daar 15 minuutjes fietsen vandaan, dus dat was wel grappig. Daar aangekomen hebben we de tassen in de kamer gegooid en ben ik meteen de zee ingedoken; zo mooi blauw!!!
's Avonds kwamen Vas & Margreet nog langs, die hadden (heel sportief!) fietsen gehuurd op Zanzibar, dus die waren al de buurt gaan verkennen per mountainbike. Helaas gingen ze de volgende dag weer naar Stone Town en ondertussen zijn ze zelfs al thuis... Wat vliegen de weken hier toch om.
Vrijdag, zaterdag en gister, zondag, hebben we heerlijk rustig aan gedaan bij het resort in Paje. Beetje zwemmen, beetje wandelen, beetje lezen, beetje puzzelen; heerlijk! Nouja, voor mij en Wil is het wat leuker dan voor mijn moeder; die heeft al 3 dagen last van haar buik en slikt nu elke dag 3 keer immodium...
Vandaag zijn we weer van Paje terug naar Stone Town gegaan. We vliegen vanavond namelijk naar Arusha, en morgen gaan we op safari! Ik kan met niet voorstellen dat ik straks weer in Arusha ben, het is hier zo anders! Hier is strand en zee en het is lekker warm, in Arusha zijn bergen en is het KOUD! Nouja, koud; overdag 23 en 's avonds 18 graden, maar voor hier is dat koud. Ik heb er wel zin in, want eindelijk ga ik dan ook op safari!!!
Helaas ben ik er wel achter gekomen dat ik niet meer kan smsen naar Nederland. Ik heb meerdere mensen gesmst, maar niemand ontvangt iets... Erg jammer, want ik ontvang wel alle smsjes!!! Dus bedankt daarvoor!!!
Tot volgende week, als ik verslag doe van de safari!!!
Liefs,
Lenny
Op safari doen we de volgende parken aan;
Arusha National Park, Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro Crater en de Serengeti!!! Ik heb er zin in!!!!
16 Juli 2007 - 13:21
Petra:
Heey Lenny!!
Klinkt wederom super leuk! onvoorstelbaar wat jij alemaal meemaakt en doet! vind het superleuk voor je! en ja denk dat NL idd wel ff een 'cultuurshock' zal zijn zometeen...
En dan eindelijk op safari!! leuk joh! Nog veeeeel plezier! Kus Peet -
16 Juli 2007 - 13:44
Jo De R.:
hoi len geniet nog maar lekker van je
vakantie ik geniet nog steeds van je
verhalen -
17 Juli 2007 - 06:57
Dani:
Hey Lenny,
Wat een verschil met NL. Wij hebben hier af en toe slagregens enzovoort. Lekker voor je dat je nu lekker zelf kunt ontspannen. Dat heb je wel verdiend.
Groetjes, -
17 Juli 2007 - 08:18
Margreet:
Hoi Lenny,
Heel veel plezier met de safari. Wij vonden het echt geweldig!! Voor jou helemaal luxe dat je elke dag in een lodge lekker kan douchen en relaxen ipv in een tentje en geen douche!!
Ik vind het erg jammer dat we nu weer in het natte en broeierige Holland zitten! Al die Tanzanianen die spullen aan je wilden verkopen mis ik niet!
Veel plezier daarna nog in Mosji en Mombassa, we zien je daarna weer!!
Doei x -
Henk:
leuk verhaal Len. Nog veel plezier op safari. -
18 Juli 2007 - 08:55
Irma:
hoy len, leuk je reisverslagen. veel plezier op de safari.tot later. groetjes irma