Een-na-laatste week stage, ook voorbij! - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Een-na-laatste week stage, ook voorbij! - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Een-na-laatste week stage, ook voorbij!

Blijf op de hoogte en volg Lenny

23 Juni 2007 | Tanzania, Arusha

Mambo!

Na een weekje kantoor weer tijd voor een up-date. Vorig weekend ben ik op zaterdag met Kim en wat meiden uit ons huis uitgeweest in Arusha, maar weer naar Maasai camp, waar ook vorige week de muziek weer dramatisch was, maar we wisten ons wederom prima te vermaken. Daarna nog naar de Colobus nacht-club geweest, maar daar was de muziek echt nog veel erger (suffe R&B), dus daar waren we na een uurtje weer verdwenen.

Zondag lekker bank-gehangen met Kim en televisie gekeken. En 's avonds hebben we bij Leigh en Julia, onze onderbuurmeisjes gegeten samen met Rachel. Kim en ik hadden voor het toetje gezorgd, en doordat Kim zo aardig was om te rennen, hadden we heel lekker ijs!

Tja, dan is het weer maandag-kantoordag. Heel de dag op de tourist information gezeten en aan opdrachten gewerkt. Dinsdag daarentegen ging ik weer eens op pad. Aangezien de gids Fredrick van Ilkiding'a (een culture tourism program die op de Karibu Fair was) me had uitgenodigd om langs te komen, hadden we de dinsdag uitgekozen. Een collega'tje ging ook mee, dus mochten we met de driver (scheelde mooi 2 uur omhooglopen). Ook dit vond ik een gaaf programma, want de omgeving was prachtig. We gingen bij de Maasai vrouwen kijken hoe ze haken en sieraden maken en voor de lunch had mijn collega het wel gezien, dus die liep terug. Ik bleef nog lunchen (gekookte banaan met vlees en saus) en daarna ben ik met Fredrick helemaal teruggelopen naar Arusha.

Was heel gezellig, maar toch mooi 6 blaren opgelopen! Boehoe! Dus 's avonds op de bank geploft en m'n voeten laten rusten. Woensdag en donderdag weer de hele dag op kantoor gezeten en donderdag avond gingen Kim, Julia en ik maar weer eens een bandje bekijken. Tja, weer teleurgesteld maar met Kim wel erg gelachen. Toen de band eindelijk ophield (we waren er rond half 10 en om 1 uur stopten ze pas) werd de muziek beter en uiteindelijk waren we rond half 3 thuis.

Vrijdag natuurlijk als die-hards naar kantoor, dus om half 10 (uurtje later als normaal...) zat ik weer achter de computer. Helaas niet de meest productieve dag en Kim ook al niet; dan maar om 5 uur naar de kroeg! Nouja, kroeg; weer de ViaVia, waar we de avond ervoor dat bandje hadden gezien. Daarna thuis een soepie gegeten en 's avonds uitgeweest. Was weer gezellig en wederom met Kim, en weer net iets te laat naar bed gegaan, dus vandaag maar ietsje langer uitgeslapen. Toch maar weer naar kantoor gegaan en vanmiddag heb ik het druk, want;
Bas & Margreet komen morgen aan in Arusha!

Dus; boodschappen doen, opruimen en schoonmaken! Ik kan het eigenlijk niet geloven, maar de verwachting is dat ze om half 2 's middags in Arusha zijn. Ik ga ze uiteraard bij de bushalte ophalen en dan lekker bijkletsen en Arusha laten zien!!!

Maar, vanavond eerst nog uit eten met Kim (ons laatste weekend samen! Snik!) en de meiden uit ons huis; Julia, Rachel en Leigh. Die zijn vandaag wandelen bij de Kilimanjaro, bij een culture tourism programma (heb ik geregeld) met 14 mensen! Dus die zullen wel dood zijn vanavond, maar we gaan toch lekker uit eten en daarna weer uit, waarschijnlijk Maasai camp... Moeten Kim en ik toch samen afscheid van nemen, want volgende week ben ik er nog wel, maar dan is Kim naar Rwanda.

Ik ben dus een hartstikke leuk weekend aan het hebben en ben stiekem zelfs een beetje nerveus voor morgen; gaan Bas & Margreet het leuk vinden? Of schrikken ze zich rot?! Ze logeren bij mij en Kim in het appartement. We hebben allebei een slaapkamer met 2-persoons bed, dus ik mag bij Kim slapen en Bas & Margreet slapen dan in mijn bed.

Nou, ik ga zo maar eens lopen naar de supermarkt om ontbijt te kopen voor de guests! Heb er zin in!!! En; ze nemen een telefoon voor me mee en een digitale camera (Tijn; BEDANKT!!!), dus dan ben ik weer in de lucht en kan ik eindelijk foto's van Arusha maken! Joepie!

Fijn weekend!

Liefs,
Lenny

• 23 Juni 2007 - 18:43

Cleo:

He Lenny, het klinkt weer goed hoor. En wat gaat de tijd snel he! Nog maar 1 week en dan is de stage alweer voorbij. Geniet in ieder geval van je laatste week stage en veel plezier met het rondreizen en je bezoek!

• 26 Juni 2007 - 13:45

Vinnie:

Gegroet uit Madrid!
    maak er nog een knallende laatste week van, maar daar hoef ik me niet ongerust over te maken he. Zal wel raar zijn om weer naar Nederland te gaan, maar ik heb een leuke verrassing: je gaat mij ook weer zien ;)

doei doei, liefs vinnie

• 26 Juni 2007 - 14:59

Anne:

Wat leuk een de Reede, zouden we familie zijn? Ik ben in Den Haag geboren. Kleindochter van Leenderd Johannes.
    Groetjes Anne

Lenny

Deze website wil ik gaan gebruiken gedurende mijn 6 maanden in Tanzania. Via mijn school, de NHTV in Breda, ben ik in contact gekomen met de Tanzania Tourist Board. Na een sollicitatiebrief was ik meteen aangenomen, en zo komt het dat ik voor 20 weken in Dar es Salaam mag gaan stage-lopen. Mijn stage begint op 12 februari en eindigt op 29 juni. Ik vlieg op 8 februari naar Dar es Salaam en ik kom op 9 februari aan. Mijn ticket staat op dit moment teruggeboekt op 2 augustus vanuit Nairobi (Kenia). Ik ga mijn uiterste best doen om er een leuk digitaal dagboek van te maken, net als de vorige keren. Dus als je op de hoogte wilt blijven van mijn spannende avonturen (mijn eerste keer Afrika!!!), dan moet je zeker blijven lezen!!! Liefs, Lenny