Ben weer verhuisd!
Blijf op de hoogte en volg Lenny
22 Februari 2007 | Tanzania, Dar es Salaam
Na een superheerlijke zondag, waar ik toch nog een beetje extra door ben verbrand, ben ik op maandag weer netjes naar kantoor gegaan. Ik woonde maandag in de YMCA, dus ik was er lopend in 10 minuutjes. Ik ben maandag maar eens begonnen met mijn eerste poging omtrent de residence permit. Ik heb de formulieren nu gekregen en ik heb ook al pasfoto’s laten maken. Ik had er 4 meegenomen, maar ze moeten 5 dezelfde hebben, dus ik heb weer nieuwe laten maken.
Dinsdag ook weer netjes naar kantoor geweest. ‘s Avonds heb ik in de YMCA een jongen leren kennen uit Nederland, Bas. Hij was net die ochtend aangekomen in Dar en hij gaat hier ook onderzoek doen voor een aantal maanden. En, nog veel toevalliger, we kwamen erachter dat we woensdagochtend allebei naar hetzelfde hostel gingen verhuizen; TYCS. De YMCA zat namelijk vol, dus moesten we er op woensdag uit.
Zo gezegd, zo gedaan. Woensdagochtend werd ik opgehaald door de driver van de TTB en om kwart over 9 stond ik in mijn nieuwe kamer in de TYCS. Gauw mijn tas neergegooid en naar mijn werk gegaan. Werd er wel een beetje moe van dat internet maar niet geregeld is op m’n werk, maargoed, het is natuurlijk Afrika. Ook het residence permit heeft geduld nodig, maar ik blijf er gewoon achteraan zitten.
Gistermiddag smste Bas dat hij bij de T.G.I. Fridays zat. Ja, da’s echt lachen, we hebben om de hoek van het hostel een aantal containers staan, waar ze restaurantjes in zijn begonnen. Super!!! Allemaal terrasjes en allemaal open tot een uur of 10 ‘s avonds. Gistermiddag heerlijk op het terras gezeten, onder de palmen, ijskoude cola… wat wil je nog meer! Echt zo heerlijk, want als je eenmaal een uurtje op het terras zit, vergeet je helemaal dat je ook nog de hele dag op kantoor hebt gezeten. Rond 10 uur kwamen we erachter dat het dicht ging en zijn we teruggelopen naar het hostel. Daar ontmoetten we een jongen uit Canada; Lewis. Hij vertrekt volgende week vrijdag naar India, de bofkont! Rond 12 uur ben ik eens in mijn kamer gaan kijken en kwam ik erachter dat er ook nog een ventilator stond, die ik ‘s ochtends niet had gespot. Ik heb vannacht dus ook nog een paar uurtjes echt geslapen.
Maar, niet echt heel veel uren. Slapen in Dar is echt iets aparts. Niet te vergeten dat ik hele vreemde dromen/nachtmerries heb, hoogstwaarschijnlijk door de malariapillen. Avonds lig ik heel lang wakker, en ‘s ochtends wordt ik heel vroeg al wakker door de hitte. Normaal ben ik niet zo’n ochtend-mens, maar hier dus wel (en niet alleen ik, de hele ontbijttafel zat vol mensen om half 8 vanochtend, haha!!) Een hele aparte ervaring! Maar wel handig, dan heb ik tenminste ook echt wat aan mijn dag hier. Ik kwam er vanochtend achter dat ontbijt ook nog is inbegrepen bij het hostel. Het stelt niet al te veel voor, maar wat vooral lekker is; de tafel is gedekt, de thee staat klaar, je kan je brood roosteren en lekker rustig zitten aan een grote tafel met de rest van de huisgenoten. Echt zo gezellig!
Vanochtend een Amerikaans stel ontmoet; Katy & Brian. Brian is vannacht in Dar aangekomen en Katy is hier al 5 maanden, dus die weet alles te vinden in Dar; handig!!! En er wonen nog 2 jongens uit Amerika, die werken in Dar. En als het goed is komen dit weekend twee jongens uit Nederland terug van Zanzibar. Die wonen ook bij ons in huis en zij doen een of ander medisch onderzoek. Oftewel; ik heb het supergoed getroffen. Ik betaal ongeveer 3,20 euro per nacht, dus dat is goed te doen. En dat is inclusief ontbijt, klamboe en gebruik maken van alles wat er in huis is; tafel, banken, stoelen, tuin en jawel, we hebben ook nog een bewaker!!!
Verder staat er een grote koelkast in de “huiskamer” waar je spullen in kan zetten. Er wonen 2 Afrikaanse meiden in het huis, die zeg maar het hostel runnen. Het voelt eigenlijk meer als een studenten/backpackers huis. Zij doen dus ook tafeldekken en de afwas! Ik word zoooo verwend hier! En, nog mooier, ze hebben een wasmachine en waslijnen. Wat ben ik daar blij mee; geen droger! Dus dan worden mijn kleren dit keer niet drie maten kleiner (hoop ik..). Mocht het sommige mensen niet zijn opgevallen; ik had in Nederland allemaal te korte shirts aan, omdat bijna al mijn kleren in Letland waren gekrompen. En niet alleen die van mij, Rudy en Nargiza hadden zelfs broeken die niet meer dicht gingen! Maar hopelijk gaat dat hier beter. Ik geloof dat wassen iets van 1,50 kost, dus ook dat hoef ik niet zelf te doen. Koken gaat eigenlijk niet in het hostel, dus moet je verplicht elke avond uit eten. Ook al heeeel vervelend. Maar, er zitten een paar containers om de hoek, dus er is keuze. En uit eten gaan kost tussen de 80 euro cent en 1 euro 50. Voordeel is dat ik niet elke dag in de dala-dala hoef, dus dat geld bespaar ik weer. Ach, het zijn ook niet echt dramatische bedragen, dus ik ga het hier wel redden.
Nou, dat was weer even de up-date. Ik kan niet wachten tot ik vanavond thuis ben, en die backpack uit kan pakken! Wat wordt dat genieten. Kan ik eindelijk zien wat ik ook alweer allemaal had meegenomen. En ik heb gisteren mijn leven gebeterd en foto’s gemaakt! Jawel! Dus nu nog even de foto’s op een computer zetten, en dan gaan ze op mijn site!!! Ik denk dat het misschien morgen al lukt, ik ga in ieder geval mijn best doen.
Vandaag is ook internet geregeld op mijn kantoor, dus nu kan ik vanaf mijn bureau internetten. Heel fijn. De verbinding is uitermate langzaam, maar internet is internet. Ik kan nu dus ook eindelijk het een en ander gaan doen voor school en de TTB.
Ik wens iedereen alvast een heel fijn weekend! Ik ga hopelijk weer een dagje aan het strand liggen, maar dat laat ik na het weekend wel weten.
Liefs,
Lenny
Ps. Mijn hoofd en armen hebben nu ook eindelijk de juiste kleur, dus ik kan ook mijn profiel gaan oppimpen!
22 Februari 2007 - 09:00
Margreet:
Klinkt allemaal weer super gezellig! Veel plezier van het weekend!!!! -
22 Februari 2007 - 16:49
Henk:
Het wordt nu echt gezellig! Prettig weekend. -
22 Februari 2007 - 18:40
Dicky:
Heel vervelend dat je elke dag uit eten moet. Bofkont.
Kom op met die foto op je site. Doe maar rustig aan, ga eerst maar lekker weer een dagje aan het strand liggen onder een palmboom.
Groetjes en liefs Dicky -
24 Februari 2007 - 11:34
Sig:
wat ben je toch een bofkont, iedere morgen ontbijt n lekker uit eten!!! Klinkt als een paradijs!
Liefs Sig