Strand-poging gelukt! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Strand-poging gelukt! - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Strand-poging gelukt!

Blijf op de hoogte en volg Lenny

19 Februari 2007 | Tanzania, Dar es Salaam

Jambo!

Kheb gisteren nog geschreven, maar ik kan het niet laten om nog even te up-daten. Gisteren dus na het internetten mijn handdoek opgepikt uit het hostel, en weer naar de ferry gelopen. Voor 100 Tsh (= 6 cent) ben ik naar de overkant gegaan, naar Kigamboni (geloof ik..). Vanaf daar ben ik naar de dala-dala's gelopen en heb ik gevraagd welke naar het strand ging. Een jongen wees zo'n oer-oud busje aan, en daar ging ik dan. Volledig aangestampt zat ik in de dala-dala. Helemaal zelf geregeld, zonder hulp, volledig afgeladen en toen maar hopen dat ik er op het juiste moment uitgegooid zou worden. En dat gebeurde. Nadat ik 4 keer heb gedacht dat we om zouden kantelen, werd er ineens "beach" geroepen, en kon ik uit mijn plekje (stoeltje, maar dat is een groot woord hoor..) kruipen en de dala-dala achter me laten.

En daar sta je dan... Ik spreek toch al zeker 3 woorden Kiswahili en geen idee waar ik was. Gelukkig zijn de Tanzanianen errug aardig. Kheb aan een jongen gevraagd waar het strand was en zo kwam ik uit bij zo'n asociaal beach-resort waarvan ik dacht dat die alleen bestaan in de reisfolders waar de lucht altijd net iets te perfect blauw op is. Nu stond ik er zelf! Ik moest bij de receptie 3 euro betalen. Ik kreeg daarvoor 3 coupons om eten en drinken te kopen en ik kon gaan liggen/zitten waar ik maar wilde. Heeeel vervelend allemaal...

Zo gezegd, zo gedaan, en nog geen 5 minuten later lag ik in bikini onder de palmen, op een enorme houten strandstoel met matrasje, aan de zee. En nog mooier: met bediening op het strand!!! Heel de middag gehangen, sudoku gespeeld en nog even geprobeerd af te koelen in de zee. Dat is niet helemaal gelukt, want de zee is zo ontzettend warm, dat het net lijkt of je in een bad springt.

Ook wel grappig; rond 3 uur 's middags, ik was aan het lezen, dacht ik; ik hoor wat! Jahoor, staan er 25 koeien voor mijn neus, met zo'n herder erbij! Die liepen gewoon even voorbij. En daarna kwam er ook nog een kameel waar kinderen ritjes op konden maken. Uiteraard waren er ook zeker 20 mensen die allerlei prullaria probeerden te slijten aan de mensen op het strand, maar ik lag op een stoel, dus gelukkig kwamen ze niet bij mij.

Rond de klok van 4 moest ik toch wel beginnen met een strategie verzinnen om weer terug te komen. Leuk, zo'n resort, maar waar was ik nou eigenlijk?! Geen idee!
Achter mij zaten 3 mensen Engels te praten en ik was erbij gaan zitte. Was supergezellig; 2 jongens en een meid uit Canada. Alledrie vrienden en Marisa werkt in Dar!!! Tot en met half augustus, dus we hebben telefoonnummers uitgewisseld!

Gelukkig kon ik met hun mee terug, en zodoende namen we rond 6 uur een poging om terug te gaan, en dat lukte. Wij ook weer in de dala-dala, en Jason had geteld: 24 mensen pasten erin! Echt zo lachen; je ziet mensen uit je busje komen, waarvan je niet eens wist dat ze erin hadden gezeten. En dat in een busje met maar 3 achterbanken! Haha!

Oftewel, ik heb me gisteren prima vermaakt. Ik was rond 8 uur 's avonds weer "thuis" in het hostel, waar ik nog even een ijskoude douche (warm water is hier niet...) en een ijskoude cola (a 30 eurocent) heb genomen.

Ik heb gisteren dus echt een superleuke dag gehad. Mijn hoofd is nu echt zo rood dat ik er geen foto van ga nemen. Maar ik wil nog wel even mijn profiel op de site op-pimpen, dus had Ik bedacht: k wacht nog 3 dagen, dan maak ik een foto van mijn veel-te-bruine hoofd, en die zal ik op mijn profiel zetten!!! Ik vind het wel een goed idee.

Iedereen super bedankt voor de berichtjes, krabbels en mailtjes! Echt heeeel gaaf. En, een nieuwtje; ik heb een Tanzaniaans telefoonnummer:
+255 787 045 514

En bellen is misschien erg duur, maar sms kan natuurlijk altijd! Uiteraard is internet nog niet geregeld op mijn werk, maar ik mail nu vanuit het hostel, dus dat ga ik van de week zeker nog een keer doen, dus tot snel!

Liefs,
Lenny

• 19 Februari 2007 - 14:24

Femke:

owkeeeeej, jaloers..:( hier is t -10 en ik heb t KOUD! In Ghana heb ik in een trotro gezeten, zelfde systeem denk ik, en nieuwtje: er passen 28 mensen in, ademen is best moeilijk, maar t past wel!
    Vanmorgen Letse les gehad, blijft moeilijk..
    Uz Redzesanos (ofzoiets;) ) xxx

• 19 Februari 2007 - 15:33

Henk:

Wat een moeizaam leven voor een arme student op stage. Nog veel plezier en geniet er van.

• 19 Februari 2007 - 15:33

Dicky:

Hoi Len,

Klach me weer rot hoe je je verhaal vertelt. Kzag het helemaal voor me.
    Kom maar op met het volgende verhaal.

Groetjes xxxx Dicky

• 19 Februari 2007 - 16:01

Petra:

Lennyyyyyyy!!!! echt superleuk om je verhalen te lezen...moet eerlijk zeggen dat ik de vorige nog lezen moet maar zodra ik wat meer tijd heb ga ik het allemaal lezen!! ben echt blij voor je dat het tot nu toe goed bevalt and zo te lezen was dat dagje strand/resort wel top!! ik moet weer verder met me werk maar mail je snel!! veel plezier en succes! Dikke Kus Petra

• 19 Februari 2007 - 16:26

Wil:

Hoi Len,
    Ik heb je al ge sms maar ik mag nu even op internet Dicky is aan het koken.
    Ik had je rode foto wel willen zien.
    leuk hoor hoe jij daar alles beleefd
    Ik kijk al uit naar de volgende belevenis
    niet te lang mee wachten hoor! geniet er maar van groetjes Wil

• 19 Februari 2007 - 20:16

Sig:

Hee Len!!!!
    Zo wat onwijs asociaal relaxed zeg,lekker op het strand onder een palmboom, terwijl ik hier thuis lekker zit te snotteren... Boehoe!!! Ik heb vanmiddag nog zitten kijken naar een ticket, de goedkoopste die ik kon vinden was 917 euro (incl). Moet nog even achter mn oor krabben... Dikke kus Sig!

• 20 Februari 2007 - 09:01

Catelijne:

Zo, dat klinkt allemaal goed! Niet te veel verbranden hoor, is niet echt goed voor je... (eventjes de les leren, haha). Echt leuk om alles nu een beetje zelf te ontdekken en te gaan uitzoeken, straks is alles waarschijnlijk allemaal gewoon voor je. Geniet ervan!
    Kus

• 20 Februari 2007 - 20:06

Mendy:

Leuk te lezen hoe jij je daar zo goed laat verwennen op het strand met bediening! Ik lig hier half dood van 5 dagen carnaval, stuur je een mail voor meer updates! x men en van bartje!

• 21 Februari 2007 - 10:09

Susanne:

Heej Len,

Leuke weblog en leuke verhalen! Heb je weer een lange mail gestuurd! Heel veel plezier daar!! We'll keep in touch!

Liefs suus

• 21 Februari 2007 - 21:20

Irma:

hoy lenny, was weer een heel avontuur die reis van je, gelukkig is alles goed gekomen. al wat uit gerust zo te horen en je vermaak je eigen wel. niet al te bruin worden hoor!. veel s6 met alles en ik kijk uit naar je berichtjes. groetjes en dikke kus

Lenny

Deze website wil ik gaan gebruiken gedurende mijn 6 maanden in Tanzania. Via mijn school, de NHTV in Breda, ben ik in contact gekomen met de Tanzania Tourist Board. Na een sollicitatiebrief was ik meteen aangenomen, en zo komt het dat ik voor 20 weken in Dar es Salaam mag gaan stage-lopen. Mijn stage begint op 12 februari en eindigt op 29 juni. Ik vlieg op 8 februari naar Dar es Salaam en ik kom op 9 februari aan. Mijn ticket staat op dit moment teruggeboekt op 2 augustus vanuit Nairobi (Kenia). Ik ga mijn uiterste best doen om er een leuk digitaal dagboek van te maken, net als de vorige keren. Dus als je op de hoogte wilt blijven van mijn spannende avonturen (mijn eerste keer Afrika!!!), dan moet je zeker blijven lezen!!! Liefs, Lenny