Bagamoyo - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu Bagamoyo - Reisverslag uit Dar es Salaam, Tanzania van Lenny Reede - WaarBenJij.nu

Bagamoyo

Blijf op de hoogte en volg Lenny

22 Maart 2007 | Tanzania, Dar es Salaam

Mambo!!!

Ik ben me al bijna aan het schamen, omdat ik zo’n tijd niet geschreven heb. Ik heb vorige week een aantal keren zonder stroom en internet gezeten, en daardoor is er een kleine vertraging opgetreden ivm de up-date van mijn weblog. Maar; vandaag is het weer gelukt!

Ik zal even proberen in het “kort” te omschrijven wat ik vorige week heb uitgespookt. Behalve dat ik de hele week bij TTB ben geweest en een aantal interviews heb afgenomen, heb ik me weer kostelijk weten te vermaken hier.

Vorige week donderdagavond, bijvoorbeeld. Theresa (Duitse vriendin van mij) had een uitnodiging gekregen voor een “concert” in een basisschool in onze buurt Upanga. Wij (Bas, Tina (Zweden) en ik) hebben niet echt een heel drukke agenda wat betreft de avonden, dus we hadden gezegd dat we gezellig mee zouden gaan. We dachten dus dat we bij een soort kinderen-voor-kinderen optreden terecht zouden komen, maar dat bleek even anders. Werden we door een Tanzaniaanse kennis van Theresa meegenomen naar de grote Aga Khan hal in onze buurt, waar een optreden werd verzorgd door een West-Afrikaanse band. Dit event werd gesponsord door 8 embassy’s (als ik goed geteld heb). Iedereen had nette kleren aan, en wij natuurlijk gewoon op slippers… En nog veel erger; binnen een kwartier werden we de VIP-ruimte ingeloodst, waar we gratis Franse wijn hebben gedronken en gratis hapjes hebben gegeten. En buiten dat, was het optreden ook nog eens super-gaaf. Wat een avond!

Vrijdag ben ik na het werk met Bas wat gaan drinken bij Slipway, dat grote hotel waar je beneden een soort Scheveningen-gevoel krijgt door winkels en restaurantjes. Heerlijk op een terrasje gezeten en daarna hadden we de hot-seat in de daladala (aka de twee plekken op de motor!!!). ‘s Avonds hebben we bij het hostel wat gegeten en daarna ben ik samen met Bas naar de Q-bar gegaan, waar we een paar biertjes hebben gedronken. Daar liepen weer tientallen prostituees rond en allerlei Mzungu-oude-mannen… We hebben ons vermaakt, maar we hoeven er voorlopig even niet meer naartoe.

Op zaterdag ben ik met Tina, Theresa en Bas naar Bagamoyo gegaan. En ja hoor, weer met de daladala; we kunnen er geen genoeg van krijgen, ook al vind ik die busjes levensgevaarlijk. In Bagamoyo kun je de ruines bekijken van de Duitse kolonie in Tanzania. Maar zaterdag was het natuurlijk veel te heet en veel te mooi weer om dingen te gaan bekijken. We zijn naar het Bagamoyo Beach Resort gegaan, en hebben daar 2 banda’s gehuurd (= hutjes op het strand). De rest van de dag hebben we gezwommen in een veel te warme zee, op het strand geslapen (ik..), boekjes gelezen en ‘s avonds gamba’s gegeten! En aan het eind van de avond hebben we met z’n vieren op een kleedje op het strand, onder de sterrenhemel (en onweer op afstand) gehangen en Konyagi (soort gin) met bitter lemon gedronken…. Heel vervelend allemaal..

Zondag werden we wakker (na een nacht met 3 uur slaap, doordat het bloedheet was en er muggen IN mijn klamboe zaten… ahh!!) en het regende! Boehoe! Hebben wij weer! Dus zijn we die dag maar naar het museum gegaan en uiteindelijk waren we rond 5 uur weer terug in Dar.

Weer een heerlijk weekend gehad, dus maandag moest ik mezelf echt uit bed sleuren om weer naar mijn werk te gaan. Maandagavond was er een “thema-feest” bij ons thuis; de stroom is uitgevallen van half 11 ‘s avonds tot half 6 ‘s ochtends. Op zich niet erg denk je, want dan slaap je toch.. Nee, dan slaap je dus mooi niet! Geen stroom is geen ventilator, geen ventilator is geen slaap… Dinsdag waren we dus allemaal dood en doodmoe..

Dinsdag ben ik aan het eind van de middag met Theresa en Tina naar een “winkelcentrum” geweest in Dar, waar we een waterkoker hebben gekocht! Joepie! Aangezien we niet mogen koken in het hostel, kunnen we nu dus wel noodles en soep eten! En lekker thee drinken.. in de hitte... haha!

Helaas lukt het me niet om naast deze weblog heel veel mailtjes te sturen, maar ik vind het wel superleuk om alle berichtjes en mailtjes te lezen en ik probeer iedereen zsm een mailtje terug te sturen! Ik ga ook nieuwe foto’s proberen op de site te zetten, ik hoop dat het weer lukt!

Liefs,
Lenny

ps Ik heb ook een Tanzaniaans telefoonnummer, dus mocht iemand me zo ontzettend missen of geen idee meer hebben hoe mijn stem klinkt; bellen of smsen is altijd leuk natuurlijk!!!

Het nummer is; +255 787 045 514 (als je het precies zo overneemt in je telefoon, dan komen berichtjes aan; ik heb het al getest!)

• 22 Maart 2007 - 18:58

Irma:

hoy lenny,
    het is werkelijk allemaal super wat je daar doe en beleeft alleen al dat heerlijke weer. wij hebben van de week hagel en sneeuw gehad. dikke jassen weer dus! het leest erg leuk al je berichten en de leuke fotos. we horen weer gauw van je. veel liefs en dikke kus irma

• 22 Maart 2007 - 22:02

Sig & Jur:

Hey Len!!
    We hebben weer genoten van je verhaal, als ik mn ogen dichtdoe zit ik naast je op het strand. Helaas is het hier nog lekker koud en ook nat. Zondag wordt het gelukkig wel 15 graden. Wel balen dat je niet kan slapen van de hitte, anders moet je maar dromen dat je in een lekker koud bad ligt met ijsklontjes! Dikke kus van Sig en Jur

• 22 Maart 2007 - 22:03

Vincent:

Ik wil ook in die veel te hete zee zwemmen :)
    Ik ga je smsen!!!!!!! (zodra ik weer een keer beltegoed heb hihi)
    liefs Vinnie

• 23 Maart 2007 - 09:17

Wil :

Ik heb je verhaal gelezen maar veel wist ik natuurlijk al. tot over...... weken kus Wil

• 23 Maart 2007 - 18:29

Esther:

Klinkt weer prima!
    Nog lekkere Tanzanianen daarzo? Met de Zuid Amerikanen is weinig mis.. haha!

Kuskus

• 26 Maart 2007 - 06:46

Dicky:

Heel vervelend allemaal dat je je zo vermaakt!
    Liefs Dicky xxx

Lenny

Deze website wil ik gaan gebruiken gedurende mijn 6 maanden in Tanzania. Via mijn school, de NHTV in Breda, ben ik in contact gekomen met de Tanzania Tourist Board. Na een sollicitatiebrief was ik meteen aangenomen, en zo komt het dat ik voor 20 weken in Dar es Salaam mag gaan stage-lopen. Mijn stage begint op 12 februari en eindigt op 29 juni. Ik vlieg op 8 februari naar Dar es Salaam en ik kom op 9 februari aan. Mijn ticket staat op dit moment teruggeboekt op 2 augustus vanuit Nairobi (Kenia). Ik ga mijn uiterste best doen om er een leuk digitaal dagboek van te maken, net als de vorige keren. Dus als je op de hoogte wilt blijven van mijn spannende avonturen (mijn eerste keer Afrika!!!), dan moet je zeker blijven lezen!!! Liefs, Lenny